Miljökämpe tror att Kvarnholmsförbindelsen kan skada cyklister och gående

KVARNHOLMEN / SVINDERSVIK | Jan Åman från Nacka Miljövårdsråd har figurerat i Nacka Värmdö Posten och Mitt i Nacka med varningar om att Kvarnholmsförbindelsen inte är tilltäckligt bra för gående och cyklister.

Ronny Fors och grannar på en naturvandring i Ryssbergen

Naturskyddsföreningen organiserar naturvandringar i Trolldalen, Ryssbergen och runt Svindersviken

Han påpekar att vägarna för motorfordon, gående och cyklister inte följer samma sträckning, alltså en tunnel genom Ryssbergen i fall den nu pausade Kvarnholmsförbindelsen blir av.

”Från södra brofästet till viadukten under Värmdöleden nära Nacka gymnasium hänvisas cyklister till en ungefär dubbelt så lång och krokig väg, innehållande en brant backe, Vikdalsstigen. Gående måste från brofästet alternativt uppför en ca 20 meter hög trappförbindelse uppför Ryssbergen”, är hans sammanfattning av vägen för oss gående och cyklister.

>> Läs mer i Nacka Värmdö Posten

Ett svar till “Miljökämpe tror att Kvarnholmsförbindelsen kan skada cyklister och gående

  1. Christina Ståldal

    Bäst om Kvarnholmsbron pausar på obestämd tid så slipper vi en stor ekonomisk belastning på ekonomin, en stor påfrestning på miljön och de gröna kilarna och de negativa konsekvenserna för cyklister och gående.

Kommentera