Vad tycker du om Nacka kommuns insamling av avfall? Delta i enkät!

HENRIKSDALSBERGET / SALTSJÖQVARN | På Henriksdalsberget finns ett stort missnöje hos både bostadsrättsföreningar och boende om stökiga grovsoprum. Grannarna i Saltsjöqvarn och Danvikstrand har däremot en lång väg för att lämna in kartonger och metall.

Bostadsrättsföreningarna på Henriksdalsberget har därför experimenterat med övervakade grovsoprum och organiserade insamlingar. Inte alla har bil för att åka till de stora insamligsstationerna i Nacka och Stockholm. Och miljötanken med avfallsinsamlingen försvinner delvis när man tvingas åka långt för att kasta sopor.

När jag flyttade till Saltsjöqvarn var jag förvånad att man inte samlade in mer än papper och glas. Grovsopor måste transporteras flera kilometer med bilen. Metall och kartonger måste tas till antingen Henriksdalsberget, Finnboda eller nedanför Danviksklippan på andra sidan Värmdövägen. Återigen ofta med bilen.

Just nu har Nacka kommun en enkät om avfallsinsamlingen. Svara på enkäten här.

Miljöstation på Kanalvägen mellan Henriksdalshamnen och Danviksklippan

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: