Danviksbron fastnade i söndags – toppen på en lång historia av krångel

DANVIKSKLIPPAN / SALTSJÖQVARN / HENRIKSDALSHAMNEN | Runt klockan 19:30 i söndags fastnade Danviksbron i öppet läge. Trafikkontoret kunde omgående skickade tekniker till Danvikstull men det tog ändå några timmar tills bron kunde stängas igen.

Danviksbron sedd från Södermalm
Danviksbron sedd från Södermalm

Det är dock inte första och inte sista gången som bron krånglar som tidningsrubrikerna visar: ”Danviksbron fastnade i tre timmar” (DN, 2002), ”Danviksbron fastnade – igen” (SvD, 2005), ”Trafikkaos när Danviksbron fastnade” (SvD, 2006), ”Danviksbron fastnade under tisdagskvällen” (NVP, 2010) etc.

Ansvaret för tillståndet ligger hos beslutsfattarn:

  • Planerna på att ersätta bron med tunnlar har tidigt lagts på is pga kostnader och tekniska hinder;
  • Tillfälliga renoveringar har gång på gång lagts på is pga protester från båtägare; 2013 är det dock dags för en sådan ”snabbrenovering”; Läs mer
  • Planerna på att bygga om hela Danviksbron med bland annat en segelfri viadukt för Saltsjöbanana inom projektet Danvikslösen har också lagts på is pga olöst finansiering och nytänd fokus på t-bana till Nacka. Läs mer

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: