Kommunen tar över kajer och gångvägar i Saltsjöqvarn och Finnboda

SALTSJÖQVARN / DANVIKSTRAND / FINNBODA | I senaste numret av Nacka kommuns nyhetsbrev StadsbyggnadsNytt förklarar Nacka kommun återigen bakgrund och tidsplan för ett övertagande av kajer, gångvägar och cykelvägar i Saltsjöqvarn, Danvikstrand och Finnboda.

Kajen i Saltsjöqvarn - en regning dag
Kajen i Saltsjöqvarn – en regning dag

“Det är helt enkelt inte lämpligt att lägga ansvaret för så här komplicerade allmänna anläggningar på enskilda bostadsrättsföreningar“, säger stadsbyggnadsdirektör Anders Ekengren. “Det blir för tungt”.

Närmast kommer man att skriva ett start-pm med tidplan. Man gör därför en teknisk undersökning av anläggningarna i dialog med våra tre samfällighetsföreningar för att känna till anläggningarnas tekniska status och om något måste åtgärnas före övertagandet.

Kommunen står för kostnaden för ändringen av detaljplanerna och besiktningen av anläggningarna. Kostnaden blir runt 1 miljon kronor. Drift och underhåll av kajer och vägar kommer också att kosta kommunen runt 1 miljon kronor / år.

>> Läs hela artikeln i StadsbyggnadsNytt

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: