Kommunen tar över kajer och gångvägar i Saltsjöqvarn och Finnboda

SALTSJÖQVARN / DANVIKSTRAND / FINNBODA | I senaste numret av Nacka kommuns nyhetsbrev StadsbyggnadsNytt förklarar Nacka kommun återigen bakgrund och tidsplan för ett övertagande av kajer, gångvägar och cykelvägar i Saltsjöqvarn, Danvikstrand och Finnboda.

Kajen i Saltsjöqvarn - en regning dag
Kajen i Saltsjöqvarn – en regning dag

”Det är helt enkelt inte lämpligt att lägga ansvaret för så här komplicerade allmänna anläggningar på enskilda bostadsrättsföreningar”, säger stadsbyggnadsdirektör Anders Ekengren. ”Det blir för tungt”.

Närmast kommer man att skriva ett start-pm med tidplan. Man gör därför en teknisk undersökning av anläggningarna i dialog med våra tre samfällighetsföreningar för att känna till anläggningarnas tekniska status och om något måste åtgärnas före övertagandet.

Kommunen står för kostnaden för ändringen av detaljplanerna och besiktningen av anläggningarna. Kostnaden blir runt 1 miljon kronor. Drift och underhåll av kajer och vägar kommer också att kosta kommunen runt 1 miljon kronor / år.

>> Läs hela artikeln i StadsbyggnadsNytt

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: