Gidlunds förlag ger ut bok om George Suttners konstsyn

DANVIKSKLIPPAN | I våras missade jag att Göran Hermerén, professor i vetenskapsteori, har skrivit en bok om George Suttners konstpedagogik och konstsyn. George Suttner bor på Danviksklippan.

Georg Suttner i ateljén på Mallongen, Södermalm
Georg Suttner i ateljén på Mallongen, Södermalm

Jag hade för något år sedan också fått chansen att intervjua den nu 90-åriga George och besöka hans ateljé i Malongen på Nytorget, Södermalm.

Göran Hermerén har varit elev till George Suttner. ”Hans konstpedagogiska verksamhet har tidigare inte fått den belysning den förtjänar och det är den som står i centrum här”, står det i bokpresentationen på AdLibris.com.

”Gösta Hermerén ställer frågan: ”Finns konst som saknar estetiska värden?” Jo, det finns konst som inte kan förnimmas med våra sinnen. Den är inte estetisk i ordets rätta bemärkelse. Sedan finns det konst som innehåller estetiskt motbjudande saker, djurplågeri till exempel”, skriver Bo Degerman i Dala-Demokraten om boken.

Boken är utgiven på Gidlunds förlag.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Gidlunds förlag ger ut bok om George Suttners konstsyn”

  1. Georg Suttner är en framträdande person och en konstnär som vigt sitt liv åt att i bild och med stort pedagogiskt kunnande förmedla vikten av konst och kultur i människans tillvaro. Vi som bor på Klippan är glada att ha honom som den positiva karaktär han är omkring oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: