Gidlunds förlag ger ut bok om George Suttners konstsyn

DANVIKSKLIPPAN | I våras missade jag att Göran Hermerén, professor i vetenskapsteori, har skrivit en bok om George Suttners konstpedagogik och konstsyn. George Suttner bor på Danviksklippan.

Georg Suttner i ateljén på Mallongen, Södermalm

Georg Suttner i ateljén på Mallongen, Södermalm

Jag hade för något år sedan också fått chansen att intervjua den nu 90-åriga George och besöka hans ateljé i Malongen på Nytorget, Södermalm.

Göran Hermerén har varit elev till George Suttner. ”Hans konstpedagogiska verksamhet har tidigare inte fått den belysning den förtjänar och det är den som står i centrum här”, står det i bokpresentationen på AdLibris.com.

”Gösta Hermerén ställer frågan: ”Finns konst som saknar estetiska värden?” Jo, det finns konst som inte kan förnimmas med våra sinnen. Den är inte estetisk i ordets rätta bemärkelse. Sedan finns det konst som innehåller estetiskt motbjudande saker, djurplågeri till exempel”, skriver Bo Degerman i Dala-Demokraten om boken.

Boken är utgiven på Gidlunds förlag.

2 svar till “Gidlunds förlag ger ut bok om George Suttners konstsyn

  1. Fredrik Jansson

    Kul! Ska kolla in boken.

  2. Georg Suttner är en framträdande person och en konstnär som vigt sitt liv åt att i bild och med stort pedagogiskt kunnande förmedla vikten av konst och kultur i människans tillvaro. Vi som bor på Klippan är glada att ha honom som den positiva karaktär han är omkring oss.

Kommentera