Har en granne rätt att skymma utsikten för andra grannar?

FINNBERGET | Internettjänsten Lawline som ger gratis juridisk rådgivning har fått frågan om en granne på Finnberget får skymma utsikten för andra grannar med ett insynsskydd som går över 60 procent av hans solterass.

Falurött hus på Finnberget med utsikt över SaltsjönLawline svarade att styrelsen i bostadsrättsföreningen måste först godkänna åtgärden om den är väsentlig.

”Jag tycker att bostadsrättshavaren ska gå till styrelsen och prata om problemet och se vad som gäller i frågan. Anser styrelsen att tillstånd krävs för insynsskyddet och sådant inte kan meddelas har bostadsrättsföreningen rätt att vidta rättsliga åtgärder. Grannen kan i sådant fall åläggas att återställa lägenheten i dess tidigare skick”, skriver Lawline.

>> Läs Lawlines hela svar…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: