Kvarnholmen har fått eget konstverk på norra kajen

KVARNHOLMEN | I veckan hade de nya grannarna i kajhusen på Kvarnholmens norra kaj roligt med att se hur personal hissade upp och ner någon metallkonstruktion bokstavligen hela dagen. Vi pratar alltså om halvöns nya konstverk.

Avlastningstorn på norra kajen, Kvarnholmen, Nacka

Avlastningstorn på norra kajen (bild: Dan Lindqvist)

”Hoppas den hamnar i vattnet”, skrev Ylva Corre på Facebook. ”Sorgligt” tillade Annika Gilén på samma ställe. ”Kallas konstverk- men är det inte ett konstigt verk?”, kommenterade Dan Lindqvist.

Metallkonstruktionen är ett av flera torn som stod på kajen för att lasta av transportbåtar till Konsumentföreningens livsmedelsindustri.

Tornen fanns kvar i området och har i år fixats till av StorStockholms BlästringService AB . ”All målning har utförts av härdplast utbildade diplomerade rostskyddsmålare. Vi använde våtskiktsmätare, torrskiktsmätare”, skriver de på sin blogg där det även finns bilder från restaureringsarbetet.

En liknande kvarleva från områdets industrihistoria fanns tidigare i Finnboda – en kran. Den har dock snabbt monterats ner innan grannar kunde engagera sig i frågan och bestämma själva.

Kommentera