Kulturborgarråd vill slå ihop Operans och Dramatens verkstäder i Gäddviken

GÄDDVIKEN | Madeleine Sjöstedt (fp), kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad, vill slå ihop Operans och Dramatens verkstäder på Kvarnholmsvägen i Gäddviken.

Dramatens och Operans ateljéer i Gäddviken, Nacka”Men Dramaten-chefen, och även vissa kulturskribenter, tycker det är rimligare att samarbeta med blomsterhandlare, hamburgerkedjor eller banker än med systerinstitutionen Operan. Jag tror inte skattebetalarna har någon förståelse för denna hållning och inte heller bör teatrarnas konstnärliga personal ha det. Kultur handlar om resurser. Slöseri leder till färre löneutbetalningar och färre föreställningar. Resurserna bör skapa så mycket konst som möjligt. Högsta möjliga kvalitet till största möjliga antal, vad är det för fel på det?

Det står givetvis de statliga nationalscenerna Dramaten och Operan fritt att ha dubbla uppsättningar snickare, tekniker, skräddare, perukmakare, marknadsförare och administratörer. Men då kanske de kan förklara för både mig och skattebetalarna på vilket sätt detta är viktigare än att skapa flera arbetstillfällen för kulturskapare och mer kultur åt allmänheten”, skriver hon.

>> Läs hela hennes inlägg i Svd Brännpunkt

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: