Recension: Pasta och pizza på Olio Deli i Henriksdalshamnen inte alls pjokigt

HENRIKSDALSHAMNEN | Förra veckan var det dags att testa middagen på nyaste mattillskottet på Västra Sicklaön: Olio Deli på Henriksdalsallén 28.

Miljön

Olio Deli i HenriksdalshamnenOlio Deli är ytterst ett hål i väggen med ett 20-tal sittplatser där du kan äta din mat på bänkarna vid fönstrena, på bordsstolarna eller på barstolarna. Utsikten är inget att ha – en blandning av grönt plank mot Värmdövägen och Abacus byggställningar.

Men det är rent och toan är fräscht. Så det är inget sunkställe som säkert de nya lokalerna garanterar. På sommaren har man också 3 – 4 bord ute på vägen.

Gästerna

Vi var de enga gästerna på Olio Deli den här kvällen. Någon kom och hämtade en pizza eller något. Men när vi är på väg mot Jan Inghes torg brukar vi alltid ge restaurangen en blick och ser att det oftast är någon där som köper hem mat.

Linguine med Pesto Genovese på Olio Deli i HenriksdalshamnenPå sommaren såg vi också ofta familj och vänner till personalen som säkert ville ge sitt stöd så här i början.

Servicen

Inget att klaga på. Tjejen som tog beställningen trodde först att vi skulle ta med maten. Kocken och hon hade också små diskussioner om maten, vad det nu gällde.

Maten

Vi beställde pasta (linguine) med grön pesto (Genovese) samt vegetariska Pizza Ortolana.

Pastan var al dente, dvs hade tuggmotstånd. Jag märkte för sent att man även erbjöd fullkornspasta. Den smakade pesto och olivolja men inte salt. Maträtten toppades med parmesanost. Med på tallriken fanns torkad tomat, pinjenötter och persilja.

Pizzan var toppad med grillad zucchini, kronärtskocka, champinjoner, grillad paprika, grillade auberginer, oliver och persilja. Vi gillade att det var mer grönsaker än ost (mozzarella) på pizzan.

Förutom pizza och pasta fanns på menyn även små rätter, kötträtter, sallader och en barnmeny.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Recension: Pasta och pizza på Olio Deli i Henriksdalshamnen inte alls pjokigt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: