Höjning av farten kring Vilans skola ifrågasätts av föräldrar

FINNBODA / HENRIKSDALSBERGET | Nacka kommuns trafiknämnd har infört en farthöjning från 30 till 40 km/h runt Vilans skola.

Hastighetshöjningen motiveras med att gångbanorna runt skolan är ändå så breda. Man menar att bilisterna hinner reagera innan ett barn kommer ut i vägbanan.

vilans skola på danvikshemsvägen i nacka”Vi föräldrar ställer oss frågande till detta då skolan bl.a. omges av mycket tung trafik som har längre bromssträcka än vanliga personbilar. Det finns också obevakade övergångsställen runt skolan som används av eleverna”, står det i rektorsrådet protokoll.

Föräldrarna har nu fått ett ärendenummer hos Nacka kommun. Dessutom försöker man ta kontakt med Finnboda förskola för att göra gemensam sak. Man vill också starta en namninsamling och ha fortsatt kontakt med poliser om fartkontroller.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Höjning av farten kring Vilans skola ifrågasätts av föräldrar”

  1. Tror att det hela har att göra med planerade bron över Svindersviken mellan Kvarnholmen och Ryssbergen så att bilarna från Danvikstull kan smita lätt och snabbt via den vägen.

  2. Nacka kommuns trafiknämnd vill att skolbarn ska bli påkörda och skadade, ett så kontraproduktivt beslut kan inte tolkas på annat sätt. Skrämmande.

  3. Tyvärr så är det väldigt få som bryr sig om fartgränsen 30 utanför Vilan. (Gäller både de som ska till Vilan och övriga bilister). Tror tyvärr inte att laglydigheten kommer att bli bättre för att hastighetsgränsen höjs till 40, snarare att medelhastigheten bara höjs med 10 km/h.
    Skulle önska att Nacka med polisens hjälp utförde fartkontroller utanför skolan innan de genomför denna förändring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: