Seglare gör front igen mot renoveringen av rostiga Danviksbron

DANVIKSTULL | Nästa år planeras den mycket nödvändiga minirenoveringen av Danviksbron som ska vara klar inför ombyggnaden av Slussen. Men broklaffen ska vara nedfälld i c:a åtta månader.

Hammarbyleden med Danviksklippan, Danviksbron och Norra Hammarbyhamnen, 1930-talet
Hammarbyleden med Danviksklippan, Danviksbron och Norra Hammarbyhamnen, 1930-talet

Det betyder att segelbåtar med en segelhöjd på mer än 12,5 meter inte kommer att kunna passera. Nästa båtsäsong går alltså åt skogen.

De tiotusentals bilisterna, trafikanter i Nacka Värmdö-bussarna och Saltsjöbanan samt gående och cyklister kommer dock att bli glada att slippa de c:a 3.000 årliga broöppningarna (= c:a 30.000 minuter).

En renovering för 10 år sedan stoppades av segelbåtslobbyn. Nu är det tydligen en front mot renoveringen på gång som dock antagligen om den har framgång kommer att betyda en försening av Slussen-projektet.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Seglare gör front igen mot renoveringen av rostiga Danviksbron”

  1. Ta bort bron för all framtid! Det är orimligt att mannaår stänga av våra vattenvägar! Bilar, bussar etc. Får söka andra vägar…

  2. Några seglare skall väl inte styra trafiken i Stockholm. De får fixa plats i Saltsjön nästa säsong eller segla i Mälaren.

  3. Stäng bron för all framtid… Det är orimligt att en segelbåt ska kunna stoppa trafiken för 100 tals bilister, busspassagerare, cyklister och gångtrafikanter…

    Segelbåtarna får fixa platser utanför Danvikstull alterntivt köra till Södertälje…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: