SL ignorerar opinion för direktbuss till Centralen även 2013

Trots artikel i tidningar och stort tryck på SL:s kundforum har man alltså nu beslutat att buss 446C från Orminge till Cityterminalen även 2013 inte får ta upp passagerare vid Henriksdal.

Värmdövägen vid Henriksdal, DanvikCenter i bakgrunden

Den ofta underutnyttnade Nacka Värmdö-bussen (kan vara max. 15 personer ibland) kommer även fortsättningsvis att stanna vid Henriksdals för avstigande men inte öppna för påstigande.

Förvirrade SL skriver så här på kundforumet:

”Linje 446C är inte avsedd att betjäna resenärer på sträckan Henriksdal-City. (…) Ibland kan en förbättring för en grupp resenärer medföra en försämring för andra. Vi förstår att det verkar korkat att inte tillåta påstigande när man ändå har stannat för avstigande. Om vi skulle göra det (och vissa förare gör säkert det) skapar det förvirring. Ibland (när det finns avstigande) stannar bussen och man kan stiga på; nästa dag åker bussen förbi, därför det inte finns avstigande.”

Bakgrundsfakta

  • Buss 446C stannade för både avstigande och påstigande i Henriksdal fram till slutet av september 2012.
  • Efter en intervention av en lokal politiker från Centerpartiet som bor vid ändhållplatsen införde SL ett påstigningsförbud för oss på Västra Sicklaön efter att höstens tidtabell har tryckts.
  • Påstigningsförbudet infördes utan information till boende.
  • Buss 446C fortsätter stanna i Henriksdal för avstigande.
  • Många turer på buss 446 har endast 15 passagerare.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: