Radioprogram om Liljeholmens Stearinfabrik i Danvikstull

DANVIKSTULL | Centrum för Näringslivshistoria har en poddradioserie där den femte röstinspelningen är ett reportage om Liljeholmens Stearinfabrik som 1841 till 1970 låg mittemot Danviksklippan på Södermalm i Danvikstull där Det Vita Huset befinner sig idag.

Liljeholmens Prima Stearinljus från 1850

Liljeholmens Prima Stearinljus från 1850

I programmet intervjuar Margarita Feldman bland annat Andrs Johnson, näringslivshistoriker och Per-Ola Karlsson, arkivchef för Näringslivshistoria. >> Klicka här för att komma där du kan lyssna på reportaget

Det enda som idag finns kvar efter Linjeholmens Stearinfabrik i Danvikstull är Hovings malmgård, en färgargård från 1770.

 

Liljeholmens stearinfabrik i Danvikstull mittemot Danviksklippan

Liljeholmens stearinfabrik i Danvikstull

Kommentera