Gångväg mellan Saltsjöqvarn och Henriksdalshamnen blir av

HENRIKSDALSHAMNEN / SALTSJÖQVARN / DANVIKSKLIPPAN | Många flanerare, cyklister och joggare har påpekat att det saknas en naturlig koppling mellan Saltsjöqvarn och Henriksdalshamnen under Danviksbron längs med Danvikskanalen.

Gångpassage längs med Danvikskanalen under Danviksklippan

Tomas Rudin från Socialdemokraterna har tidigare i en motion till Stockholm stad kommunfullmäktige uppmärksammat önskemålet från grannar på bägge sidor av Värmdövägen.

Exploateringskontoret utreder en dock lite annorlunda stäckning: En gångväg ska gå från Anders Franzén-parken (iordningsställning mellan Danviksklippan och kvarter Båtklubben i Henriksdalshamnen påbörjar i april 2013) upp till Danviksklippan via trappor till en gångväg längs klippkanten och sedan ner på trappor till Danviksbrons fäste.

Det låter jobbigare än en väg från Regattkajen i Henriksdalshamnen till en strandpromenad på konsoler nedanför Danviksklippan. Det förslaget har tidigare bortsettsfrån eftersom man anser att risken med att fartyg kan ramma strandpromenaden är för stor. Exploateringskontoret vill dock utreda den möjligheten igen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: