Stockholm stad fäller friska träd nedanför Danviksklippan

HENRIKSDALSHAMNEN / DANVIKSKLIPPAN | När Stockholm stad eller Nacka kommun pratar om att det ska skapas nya grönytor (det vill säga parker) måste man vara på sin vakt. Det betyder oftast att man hugger ner rejäla, friska träd för att plantera pinnar.

Stockholm stad håller på med att skapa tillfälliga Kanalvägsparken i Henriksdalshamnen och permanenta Anders Franzén parken mellan Danviksklippan och Henriksdalshamnen.

Då såg man det som ett underbart tillfälle att fälla gamla friska träd i det gröna bältet nedanför Danviksklippan som stoppar mycket av oljudet från Värmdövägen.

Synd. Eftersom träden som kommer att finnas i Anders Franzéns parken kommer att vara pinnar i många år utan att kunna stoppa varken brus eller damm samt ge dåligt med skugga på sommaren.

Stockholm stad fällde friska träd nedanför Danviksklippan

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Stockholm stad fäller friska träd nedanför Danviksklippan”

  1. Knappast. Många träd är inte så vägnära att de behövde skövlas, exempelvis träden bakom busdhållplatsen Henriksdal eller vid miljöstationen nedanför Danviksklippan.

    Träd tar många år att växa. Vägar kan däremot anpassas snabbt om vilja finns. Vem ska stoppa brus och avgaser från Värmdövägen när träden är borta.

  2. Eftersom träden i slutet av backen förhindrade bra sikt för bussar och bilar så var det nödvändigt. Bussförarna och bilförarna är så usla på att hålla hastigheten och har man små barn känns det skönt att de nu har gallrat.

  3. Tråkigt, tråkigt och riktigt ointelligent att fälla friska träd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: