Finnboda-skepp har blivit Star Trek-rymdskepp

FINNBODA | Pansarkryssaren HMS Fylgia sjösattes 1905 på Finnboda varv och hade bl.a. uppgiften att genomföra utbildningsexpeditioner med officersaspiranter. Utrangering skedde 1953. Men nu finns alltså ett nytt ändamål för Fylgia.

En modellbyggare har bygt en modell för ett rymdskepp till science fiction-serien Star Trek. Rymdskeppet fick namned HMS Fylgia och ska, enligt fantasin, byggas 2013 av SAAB-Kockums med Volvo Aerospace wark-motorer.

>> Läs mer om HSM Fylgia på Wikipedia

Star Trek-model av HMS Fylgia
Star Trek-model av HMS Fylgia

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: