Svindesvik gård och Svindersviks Brygghus i Nacka Paper

SVINDERSVIK | Senaste numret av gratistidskriften Nacka Paper som ges ut av News Factory Publishing bjudervden här gången på två artiklar om Svindersvik gård.

Första artikeln handlar om själva Svindersvik gård som uppfördes på 1700-talet och ägs av Nordiska muséet. Du får läsa om uppdragsgivaren Claes Grill, senare ägarna Catharina Charlotta de Geer och sidenfabrikören Knut August Almgren.

Det nämns också den rika inredningen med kakelugnar, sidenklädda möbler, rokokospeglas med rikt dekorerade guldramar, kristallkronor m.m.

image

I tidningen på sidan 43 finns också ett reportage om matcaféet Svindersviks brygghus, “Sommarpärlan vid vattnet”.

Brygghuset gjordes 2002 om till café. “Ett litet familjärt café fyra kilometer från Slussen överlåtes” stod det i Dagens Nyheter som lästes av dagens ägare Jeanette van den Bos.

“Jag åkte dit och kände Wow vilket mysig ställe” säger hon om varför hon passade på att ta över caféet på en gång.

Hon berättar om äppelkaksbuffén, att bär och nässlor från gården används i mat och bakverk och att på gammalt vis kokt kaffe serveras. Samtidigt bjuder hon på receptet till Mormors rulltårta.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: