5 juni: Guidad vandring i Ryssbergen på Världsmiljödagen

SVINDERSVIK / KVARNHOLMEN | Onsdag, 5 juni klockan 16:00 – 17:30 är du välkommen till en guidad naturvandring i Ryssbergens urskog tillsammans med Ronny Fors (ordförande i Nacka Naturskyddsförening) och Miljöpartiet de gröna.

Skogen är är klassad av Skogsstyrelsen som ett sällynt värdefullt urskogsområde i storstadens närhet. Ändå kommer bygget av en bilbro frå Kvarnholmen att starkt påverka skogen. Passa på att uppleva detta unika område medan det ännu är orört.

Samling: Vid bryggan i Vikdalen (följ Vikdalsvägen ner till vattnet eller gå gångvägen längs vattnet från Nacka Strand eller Finntorp). Vi går upp genom Ryssbergen och avslutar vid Nacka idrottsplats. Bekväma skor/stövlar rekommenderas.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: