Undrar om entreprenören på SjöVägen fifflar med passargerarsiffrorna

SALTSJÖQVARN KVARNHOLMEN FINNBODA | För en vecka sedan berättade jag att jag att SL inte lät mig gå på samma båt som min sambo. Utan jag tvingades ta en annan båt trots att bägge båtar var nästa tomma.

Idag hände något liknande: Vi var flera som ville ta M/S Ballerina klockan 17:10. Men den avgick fem minuter i förtid. Vi (10 personer) erbjöds dock att ta extrabåten M/S Gurli istället som avgick lite över 17:10.

Personalen förklarade att M/S Ballerina var full, alltså att det var 80 personer ombord. Det var snarare 50 personer. Så min egen förklaring är att entreprenören kör en halvfull och en nästan tom båt för att få mer pengar.

image

Kanske ett email till SL kan kasta mer ljus över saken. Inget emot fler båtar, fast det vore bättre med fler avgångar istället för fler tomma båtar samtidigt.

3 svar till “Undrar om entreprenören på SjöVägen fifflar med passargerarsiffrorna

  1. Mia Söderström

    Hellre ett email till SL att vi vill ha fler turer såväl på vardagar som helger. Vi tillhör dem som inte kommit med från Finnboda eftersom båten varit full från stan. Det är väl bra om skepparen inser att han behöver plats för påstigande även på utvägen.

  2. En tom båt för mycket hjälper ingen. Gärna en till båt när behov finns.

  3. Bättre med en båt för mycket än en för lite för skulle du bli akterseglad så skulle du inte heller blivit så glad ! Och vid ett flertal tillfällen så har man ej kunnat ta upp passagerare vid alla bryggor p g a fulla båtar.

Kommentera