Spännande mönster i stenläggningen på Henriksdalsallén

När Saltsjöqvarn fick sina mönster i stenläggningen på kajen hade man en diskussion om kostnaden för denna utsmyckning som kräver hantverkarskicklighet. Nu håller man att smycka Henriksdalsallén i Henriksdalshamnen med ett spännande vågmönster.

Det ska anknyta till stenläggningen på Jan Inghes torg och de vågiga metallkonstverken / barriärerna av cortén på Regattakajen och Henriksdalskajen som i sin tur anknyter till varvet Henriksdalsverket.

Stockholms stad kallar Henriksdalsallén, med sin stenlöggning från fasad till fasad, för ett händelsestråk – något som kommer att ställas på prov när konstverk, sittmöjligheter och planteringar har tillkommit.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: