Spännande mönster i stenläggningen på Henriksdalsallén

När Saltsjöqvarn fick sina mönster i stenläggningen på kajen hade man en diskussion om kostnaden för denna utsmyckning som kräver hantverkarskicklighet. Nu håller man att smycka Henriksdalsallén i Henriksdalshamnen med ett spännande vågmönster.

Det ska anknyta till stenläggningen på Jan Inghes torg och de vågiga metallkonstverken / barriärerna av cortén på Regattakajen och Henriksdalskajen som i sin tur anknyter till varvet Henriksdalsverket.

Stockholms stad kallar Henriksdalsallén, med sin stenlöggning från fasad till fasad, för ett händelsestråk – något som kommer att ställas på prov när konstverk, sittmöjligheter och planteringar har tillkommit.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d