Ekonomin kan tvinga Vilans skola att slå ihop klasser

vilans skola på danvikshemsvägen i nacka

Förra året hade Vilans förskola och skola ett underskott på 2,5 miljoner. I år kan det bli 1,2 miljoner kronor. Underskottet beror framförallt på att det är för få barn relaterat till budget och personaltäthet både på skolan och förskolan. Skolan har för små klasser i relation till skolpengen per barn.

Vidare har hyran höjts, köksrenoveringen blev kostsammare än planerat och en vattenskada kostade ca 100 000 kr.

För att effektivisera har man föreslagit att slå samman småbarnsavdelningar. Man diskuterar att sammanslå klasser i skolan, t.ex. årskurs 1-2 eller 4-6. Vilans skola är en liten enhet, endast 170 elever.

vilans skola på danvikshemsvägen i nacka

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Ekonomin kan tvinga Vilans skola att slå ihop klasser”

  1. hemsk skola. De bör ju satsa på att ta in mindre antal barn och låta dem få bättre uppsyn. Tog snabbt ut mina barn då det var hemskt dåligt. Alldeles för många barn på få ointresserade lärare. Små barn behöver trygghet och uppsyn!!!! Tycker synd om alla småyyingar som är där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: