Landsting & stad kör över Nacka: Ingen tunnelbana i Henriksdal eller Finnboda

Det blir inte någon tunnelbana via Danvikstull / Henriksdal eller Finnboda. Det har Stockholm stad och landstinget kommit överens om. Därmed kör man över Nacka kommuns chef Mats Gerdau som förespråkade en tunnelbanestation i Danvikstull.
Istället blir det en tunnelbanestation i Sofia på Södermalm, i Hammarby sjöstad där det redan finns Tvärbanan med närhet till Gullmarsplan och Sickla dit Saltsjöbanan redan går idag och Tvärbanan också ska gå.

Expansiva bostadsområdet Henriksdalshamnen i Stockholms samt de växande Nacka-områdena Henriksdal, Finnboda och Kvarnholmen får även fortsättningsvis nöja sig sig med buss 53, 71 eller 402.

En förlängning av blåbusslinjen från Sofia till Kvarnholmen lär också förbli fantasi eftersom vändplanen på Kvarnholmen blir bostadsmark.

Nu kan åtminstone Nacka sluta berätta om infrastruktursatsningar på Västra Sicklaön än att kanske snöröjningen förbättras för att buss 53 kan vid snöstormar åka upp till Henriksdalsberget och Finnberget. LOL

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: