Sveriges Radio minns dansklubben Docklands i Finnboda

I veckan intervjuade Sveriges Radio, P3 inom en programserie om pophistoriska platser Anders Varveus, en av grundarna till dansklubben Docklands i Finnboda.

Flyer för raveparty i Docklands, Finnboda

Flyer för raveparty i Docklands, Finnboda

Rejvklubben hölls mellan 1995 – 2002 i Finnboda varvs tidigare svetshall som i dagarna bara finns som fasad kvar och som ska bli Brf Dockland.

”Vi ville göra någonting på en internationell nivå. Vi ville göra det i en industriell lokal. Det skulle vara smutsigt. Det skulle vara tungt. Det skulle vara högt i tak. Det skulle vara så att man kände maskinernas rytm där fast maskinerna för länge sedan var borta”, säger Anders om hur man fick idén om att starta Docklands. >> Klicka här för att läsa mer & lyssna på inslaget om Docklands

Klubben blev känt på grund av de många polisrazziorna som stormade Docklands för att leta efter droger. Det hela resulterade i bildandet av en ravekommission. Gudrun Schyman, dåvarande partiledare för Vänsterpartiet, besökte Docklands med sin dotter genom att gå dit.

Finnboda varvs gamla svetshallar Docklands

Finnboda varvs gamla svetshallar Docklands

Kommentera