Sveriges Radio minns dansklubben Docklands i Finnboda

Finnboda varvs gamla svetshallar Docklands

I veckan intervjuade Sveriges Radio, P3 inom en programserie om pophistoriska platser Anders Varveus, en av grundarna till dansklubben Docklands i Finnboda.

Flyer för raveparty i Docklands, Finnboda
Flyer för raveparty i Docklands, Finnboda

Rejvklubben hölls mellan 1995 – 2002 i Finnboda varvs tidigare svetshall som i dagarna bara finns som fasad kvar och som ska bli Brf Dockland.

“Vi ville göra någonting på en internationell nivå. Vi ville göra det i en industriell lokal. Det skulle vara smutsigt. Det skulle vara tungt. Det skulle vara högt i tak. Det skulle vara så att man kände maskinernas rytm där fast maskinerna för länge sedan var borta”, säger Anders om hur man fick idén om att starta Docklands. >> Klicka här för att läsa mer & lyssna på inslaget om Docklands

Klubben blev känt på grund av de många polisrazziorna som stormade Docklands för att leta efter droger. Det hela resulterade i bildandet av en ravekommission. Gudrun Schyman, dåvarande partiledare för Vänsterpartiet, besökte Docklands med sin dotter genom att gå dit.

Finnboda varvs gamla svetshallar Docklands
Finnboda varvs gamla svetshallar Docklands
Finnboda parkväg 20E, 131 73 Nacka, Sverige

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d