SjöVägens ramp i Finnboda ersätts tillfälligt med ponton

HSB har hittat en lösning för att pendelbåtarna inom SjöVägen ska kunna angöra Finnboda även under tiden som trasiga rampen repareras.

Så här skriver HSB i ett brev till boende:

Vi beklagar det inträffade stoppet för angöring vid vår brygga. Orsaken är att rampens grundläggning vid undersökning visat sig försvagad. Vi såg det som nödvändigt att av säkerhetsskäl omedelbart stänga av den. Den kommer att repareras så snart som möjligt.

Under tiden anordnas en provisorisk lösning. En stor flytande plattform förtöjs utmed kajen, västerut från nuvarande brygga. Angöring sker mot plattformens utsida och passagerare leds via ramper över till båten.  Prognos för när vi kan låta Sjövägen angöra igen är 5 dec.

Finnbodas kajer är för höga för att de båtar som trafikerar linjen ska kunna angöra utan speciella arrangemang. Därför måste detta provisorium anordnas och anpassas till båtarnas förutsättningar. Det är många tekniska och säkerhetsmässiga frågor som måste lösas. Det finns därför inga snabbare provisoriska lösningar att finna.

Det kommer att ta några månader innan den ordinarie rampen är återställd till säkert skick, provisoriet kommer därför att bestå i stort sett under hela vinterperioden. Vi inser vikten för er boende i Finnboda av detta snabba och trevliga transportmedel till centrala Stockholm och ska gör vårt allra bästa för att snabbast möjligt återställa driften.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d