Finnberget kan bli av med buss 469, 53 och 402

Nacka kommun har tidigarelagt en investering i omgörning av Kvarnholmsvägen som ska anpassa bil- och cykelvägar inför den stora befolkningsökningen på Kvarnholmen och invigningen av Kvarnholmsbron.

Det kan tyvärr innebära att busstrafiken mellan Gäddviksrondellen och Hästholmsbron måste stängas under en längre tid. Buss 402 kommer fortsätta till Kvarnholmen via Finnbergstunneln. Och buss 53 ska stanna i Gäddviksrondellen?

Servicelinjen 469 till Nacka sjukhus (som för övrigt redan tidigare har kapats av för att inte fortsätta till Kvarnholmen) kommer inte alls att vara tillgänglig för de många pensionärerna på Finnberget.

På Finnberget finns dessutom bara en pizzeria med minilivs som säljer i stort sett bara mjölk. Grannarna är därför mycket beroende av entimmestrafiken med buss 53 till ICA-butiken på Henriksdalsberget.

Barnen som ska till Finnboda förskola, Vilans skola & förskola samt Henriksdals förskola kommer också att vara helt beroende av att få skjuts av sina föräldrar.

Falurött hus på Finnberget med utsikt över Saltsjön

Ett svar till “Finnberget kan bli av med buss 469, 53 och 402

 1. Gudrun Lindqvist-Nuzaci ( Brf Finnbergets styrelse )

  Detta ser vi verkligen som ett STORT kommande problem för oss på Finnberget. Speciellt som det sägs i artikeln, för alla äldre och barnfamiljer
  som för sina dagliga behov är beroende av fungerande busslinjer.
  Redan i dag finns problem med alltför få bussturer framförallt av 53:an.
  Till Henriksdalsberget går den 4 ggr/tim vidare till Finnboda, Finnberget knappt en gång i timmen. Buss 402 som ändå går relativt ofta förlorar också sin funktion som ” matarbuss ” då hållplatsen hamnar ända borta vid Gäddviksrondellen. Även för yngre är det tufft att bära matkassar, kånka med barnvagnar och trötta barn ända upp till Finnberget.
  Skall dessutom Servicelinjen 469 tas bort, enda förbindelsen mot Sickla och Nacka Sjukhus, blir det helt omöjligt för alla äldre att klara sig utan färdtjänst eller liknande.

Kommentera