50 år gamla skorstenen vid Henriksdals reningsverk renoveras

Skorstenen vid Henriksdals reningsverk på Henriksdalsberget är nästan 50 år gammal och i behov av renovering. Den kommer därför att förstärkas med ny betong och samtidigt dom luktförbättrande åtgärder utförs.

En ställning kommer att byggas för renoveringsarbetet och en tornkran på 110 m kommer att vara placerad vid skorstenen under arbetet. Vissa arbetsmoment kan tidvis upplevas som störande.

Nya frånluftsfläktar kommer att monteras i samband med förstärkningen, vilket gör att luften från skorstenen kommer stiga högre och tryckas iväg längre bort. Henriksdals reningsverk har sedan tidigare installerat luktreningsutrustning på delar i berganläggningen vilket också minskar luktolägenheterna i området.

Slutligen kommer fyra röda flygljus att monteras i toppen på skorstenen. Dessa kommer att lysa dygnet runt och är ett krav från Transportstyrel­sen. Hela arbetet beräknas klart våren 2015.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: