27 mars: Föredrag om trollsländor, fjärilar och annan biologisk mångfald

Utsikt från Henriksdalsberget / Trolldalen över Svindersviken, Nacka

Torsdag 27 mars kl 19.00, bjuder Nacka Miljövårdsråd till en ett föredrag om trollsländor, fjärilar och annan biologisk mångfald på Dieselverkstaden Lilla scen, i Sickla.

Så här står det i föreningens inbjudan:

Ronny Fors, ordförande i Naturskyddsföreningen i Nacka, visar bilder och berättar om vanliga och ovanliga arter i Nackas största naturområde, Nackareservatet och Erstavik. Vad händer med skogarna, hagmarkerna och våtmarkerna i området? Kommer våtmarken vid Östervik läggas igen?

Därefter vidtas formella årsmötesförhandlingar för Nacka Miljövårdsråd, föredragningslista på.

Kan du engagera dig?

Nacka kommun står inför ett hårt exploateringstryck och med stora frågor vad gäller infrastruktur/bebyggelse och vår livsmiljö på agendan.

Miljövårdsrådet söker personer som vill vara med och påverka de kommunala besluten dessa frågor och vill göra sin röst hörd. Vi behöver nya krafter i styrelse – ledamöter/suppleanter.

Det händer mycket i Nacka: Nacka kommun står inför ett hårt exploateringstryck och med stora frågor vad gäller infrastruktur/bebyggelse och vår livsmiljö på agendan.

Nacka Miljövårdsråd har nyligen framfört synpunkter om Cykelplan, Skutviken, våtmark vid Östervik, nya naturreservat och mycket om föreslagen ny bebyggelse på många platser, bl.a. Kvarnholmen, Nacka strand, Planiaområdet, Uddvägen, Ektorp, Lännersta, Fisksätra och Ältadalen. Aktuellt just nu är bl.a. Orminge centrum, Alphyddan och Tvärbanan till Nacka.

För Nacka Miljövårdsråds remissvar och skrivelser se våra webbsidor http://www.nackamiljo.se .

Hör gärna av dig med kommentarer till Nacka Miljövårdsråd!

På onsdag 26/3 19.00 arrangerar Boo Miljö- och Naturvänner ett föredrag “Våtmarker – mångfald och ekosystemtjänster” med Stefan Lundberg i f.d. Boo kommunalhus, Kommunalvägen 2, hållplats Telegramvägen.

Utsikt från Henriksdalsberget / Trolldalen över Svindersviken, Nacka
Utsikt från Henriksdalsberget / Trolldalen över Svindersviken (bild: Ronny Fors)

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: