Miljöpartiet anser inte att Finnboda Pirar kommer att klara stigande vattennivåer

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden vid Nacka kommun uppdrar åt planenheten att uppdatera riskanalysen för Finnboda pirar och utreda om det finns andra inaktuella riskanalyser för bebyggelse i vattennära lägen.

Det här är en reaktion på miljöpartisten Roger Bydlers framställning vid sammanträdet den 7 mars 2014 en fråga om riskanalysen från åren 2005-2006 för bebyggelsen vid Finnboda pirar är anpassad till ny kunskap om klimatförändringarnas påverkan på stigande havsnivåer.

”Med tanke på att det är stora värden som i detta fall förs över till enskilda bostadsrättsägare är det väsentligt att tillräcklig säkerhet finns mot skador, ekonomiska konsekvenser etc. som kan drabba dem som köper bostadsrätter”, säger Roger Bydler.

>> Läs Miljö- och stadsbyggnadsnämndens tjänsteskrivelse

Finnboda Pirar

Finnboda Pirar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s