Parhusen vid Danvikshem blir inte av

Danvikshem, Nacka: Planerade parvillor

Nacka kommun och HSB har planerat för 100 55-plusbostäder, uppemot 60 gruppboendeplatser och åtta lägenheter i parhus intill Danvikshem. Parhusen har dock alla partier i Nacka kommunfullmäktige utom moderaterna röstat emot.

Socialdemokraterna och folkpartiet röstade emot förslaget eftersom man vill skydda grönytor.

“Avtalet om bygget gäller allt eller inget. När vi säger nej till parhusen kommer HSB inte heller att bygga resten. Vi får börja om med detaljplanen från början”, säger Mats Gerdau, kommunchef i Nacka, till Nacka Värmdö Posten om att kanske hela projektet måste göras om.

Läs mer i Nacka Värmdö Posten

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d