Växande bil- och cykeltrafik på Kanalvägen oroar Sjöstadsföreningen

Sjöstadsföreningen har skrivit ett brev till partierna representerade i Stockholms stadshus med frågor inför valet 2014, däribland om växande trafiken i Henriksdalshamnen.

Jag har tidigare rapporterat om att växande biltrafiken på Jan Inghes torg nästan ledde till ett serveringsförbud vid kajen.

Men Sjöstadsföreningen fokuserar o brevet på trafiken kring förskolan Storseglet mellan Kanalvägen och Henriksdalsallén:

”Det gäller också Kanalvägen vid Henriksdalshamnen.I förskolan Storseglet befinner sig nu dagligen 200 barn i olika förskoleåldrar. Trafiken på Kanalvägen är intensiv, både bilar och cykeltrafiken håller här höga hastigheter”.

Läs hela brevet till politikerna i Stockholm stad

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Växande bil- och cykeltrafik på Kanalvägen oroar Sjöstadsföreningen”

  1. Kanalvägen är en del av det så kallade Värmdöstråket, ett regionalt cykelstråk som ska hålla god standard och binda ihop olika delar av länet. Det är väl bland annat därför man just nu breddar och separerar GC-banan. Cykelräknaren borta vid Sicklavägen har haft toppar på 3000-4000 passager/dag de senaste veckorna. Och om trenden håller i sig så kommer allt fler att cykelpendla i framtiden (vilket minskar belastningen på övriga trafikslag, och dessutom är positivt för både folkhälsan och miljön). Så det är dålig planering om man då lägger dagis och skolor i direkt anslutning till de viktiga cykelstråken. Liknande problem finns på andra sidan Danvikstull, utanför det vita huset.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: