Nacka kommun säljer planerade förskolan på Kvarnholmen

Planerade förskolan i de två röda villorna och gamla konsumbutiken på Kvarnholmen kommer som tidigare skrivit att drivas av en privat aktör. Nytt är att kommunen nu också säljer fastigheterna till aktören och överlåter tomten.

Allians-majoriteten i Nacka kommunfullmäktige anser att det blir billigare för kommunen att inte behöva stå för ut- och ombyggnaden av fastigheten.

Oppositionen påpekar att kommunen redan har investerat pengar i projekteringen av förskolan som nu är förgäves.

”Det företag som nu kommunen sluter avtal med har i tidigare sammanhang en vinstmarginal på ca 25% vilket innebär att bara 75 % av anslaget går till verksamheten. 25 % kan inte annat än göra skillnad – risken är att vi får se en ny Hälsans förskola*”, säger Rolf Wastesson, vänsterpartiet.

* Hälsans förskola drev tidigare förskolor på bl.a. Henriksdalsberget där barn matades bara med bröd och vatten trots att förskolebolaget gjorde miljonvinster.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Nacka kommun säljer planerade förskolan på Kvarnholmen”

  1. Bara att fortsätta konstatera att ingenting är “heligt längre”. Finns det något
    av det som en gång varit som går vidare till kommande generationer. Vad kan tänkas bli om- och tillbyggt på dessa fastigheter?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: