Miljöpartist i Finnboda vurmar fortfarande för linbana

Roger Bydler, granne i Finnboda och kandidat för miljöpartiet till Nacka kommunfullmäktige, har i ett blogginlägg tagit upp frågan om att det kommer byggas 13500 lägenheter i Finnboda, Kvarnholmen och Henriksdal de närmaste åren UTAN att det satsas på allmänna kommunikationer.

“Den planerade tunnelbanan till Nacka Forum löser inte kommunikationerna för Nacka strand, Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjökvarn. Vi i Miljöpartiet vill därför undersöka om en linbana som börjar i Nacka strand och slutar vid Slussen är en bra lösning här. Det kostar relativt lite, innebär små ingrepp i miljön och har ungefär samma kapacitet som tvärbanan”, skriver Roger Bydler.

Bakgrunden är:

– att Nacka kommunchefens förslag om att dra tunnelbanan till Nacka via Danvikstull ogillades av Stockholm stad. Istället åker den förbi Danvikstull mot Sickla kaj och Sickla köpkvarter.
– att planerna att låta Tvärbanan gå mot Slussen via Danvikstull ändrades. Den ska gå till Sickla köpkvarter istället.
– att man inte lyssnade på utredningen om en blåbusslinje till Kvarnholmen där det för övrigt nu saknas vändplan.
– att man inte valde att lösa klaffbroproblemet vid Danvikstull en gång för alla genom tunnlar respektive högbro. Bussar, bilar, cyklar och gående kommer även i framtiden att stoppas här en gång i timmen.
– att man fortfarande inte har tagit hänsyn till förslag om hissat eller banor upp till Finnberget och Henriksdalsberget.

Läs hela blogginlägget om linbana till Kvarnholmen, Finnboda och Henriksdal

image
Norra kajen på Kvarnholmen

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: