Granne i Finnboda fick vänta halvt dygt på vård efter en stroke

Finnboda Hamnplan sedd från F/B Sea

I senaste numret av Nacka Värmdö Posten kan du läsa om Ingemar Karlsson, granne i Finnboda, som efter en stroke fick vänta en hel natt på en bår i katakomberna på Södersjukhusets akutmottagning. Ett bevis på att inte mycket har förbättrats inom Storstockholms akutsjukvårdskapacitet.

Ingemar, som är pensionerad SO-läkare, känner till mediebilden av den svenska sjukvården. Men verkligheten var värre: “Jag trodde verkligen inte att det var så fruktansvärt, men det var värre”, säger han till NVP.

Första läkarkontakten Ingemar fick var först klockan tio på morgonen. Det blev röntgen. Därefter tappade han talet. En läkare beslutade om omedelbar inläggning. En annan ville skicka hem honom… Läs mer om hur vården (inte) tog hand om Ingemar i senaste numret av Nacka Värmdö Posten

Finnboda Hamnplan sedd från F/B Sea
Finnboda Hamnplan sedd från F/B Sea

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: