Svårt för pendelbåtarna SjöVägen mellan Nacka och Nybroplan att hålla tiderna

Den mycket välkomna utökningen av turtätheten på SL-pendelbåten SjöVägen via bl.a. Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjöqvarn presenteras av politiker ofta som DEN kollektivtrafiklösningen för trakten nu när det står klart att blå tunnelbanan till Nacka inte kommer att gå via Västra Sicklaön.

– SjöVägens utökning försvaras också med att det är ett alternativ för alla som vill slippa åka via Slussen när ombyggnaden påbörjas.
– Därtill ska resenärer som använder tillfälliga bussterminalen i Henriksdal kunna ta SjöVägen från Saltajöqvarns kaj.

Men för att det ska kunna fungera krävs
– punktlighet
– mer realistiska uppgifter i tidtabellen.

Idag skulle jag ta SjöVägen kl 8:14 från Saltsjöqvarn. Den var på plats först runt 8:20. Entligt tidtabellen skulle den vara framme vid Nybroplan kl 8:28 men det blev 8:37 istället.

Om man har Stureplan som slutmål kan det fungera bra. Men om man ska fortsätta med förgrenade blå linjen mot Akalla eller Hjulsta blir det mycket långa resetider.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

4 reaktioner till “Svårt för pendelbåtarna SjöVägen mellan Nacka och Nybroplan att hålla tiderna”

  1. Försenade allmänna kommunikationer för 790 kr i månaden är inte lyx. Inför stora inflyttningen och Slussen-bygget måste det helt enkelt funka bättre om vi vill att folk ska komma till jobbet i tid.

  2. Ta en tidigare båt om det är något viktigt 🙂 nu när vi fått lyxen med så tät båttrafik på morgonen. Vid förseningar så gäller SLs resegaranti!

  3. 9 min är inte acceptabelt även om tiderna är ungefärliga. Om du sedan ska vidare och missar anslutningar till bussar eller tunnelbana blir ankomsttiden på målplatsen kanske 20 min senare än tänkt.

  4. Om du kollar tidtabellen så står det tidigaste avgångstid. 🙂 Precis som för bussar så kan det bli förseningar mycket folk motvind osv. 9 min försening ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: