Ska Socialdemokrater och miljöpartiet göra en kohandel om billed genom Finnboda och Henriksdalsberget?

Dagens Industri skriver att Socialdemokraterna kan behålla ansiktet när de sätter Förbifarten i väntkö efter påtryckningar från Miljöpartiet genom att istället forsera bygget av en Österled genom Danvikshem, Finnboda, Henriksdalsberget och Svindersvik.

Läs mer om möjliga kohandeln

Khashayar Farmanbar, socialdemokratiskt oppositionsråd i Nacka, har också uttalat sig för det här förslaget i Dagens Nyheter. Han gillar förslaget eftersom en Österled via Finnboda och Henriksdalsberget skulle också kunna inkludera kommunala trafikförbindelser, antagligen buss- eller spårtrafik eftersom man redan har bestämt sig för att tunnelbanan till Nacka ska gå via Södermalm och Sjöstaden bortom Sickla kanal.

Kanske man tänker förlänga snigel-Tvärbanan till Djurgården eller Lidingö istället för Sickla Udde. Eller låta några Nacka Värmdö-bussar åka på en Österled istället för till Slussen?

image
utsikten från svindersviken från henriksdalsberget: här kan en österled gå.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: