Förskolan Kvarnen öppnar januari 2015 i butikshuset på Kvarnholmen

Förskolan Kvarnen i Alexanderskolans regi öppnar redan i januari 2015 sin första avdelning för 20 barn i Konsum-butikshuset på Kvarnholmen i Nacka.

Därefter kommer de två röda trävillorna att göras iordning med mål att bevara så mycket som möjligt. Hösten 2016 kommer förskolan att vara fullt utbyggd med plats för 144 barn och cirka 25 anställda.

Alexanderskolan med sina 5 förskolor tillämpar montessoripedagogik och uppmuntrar till barnens eget lärande. De drivs utifrån en idén om ”en meningsfull barndom”.

Lokalerna ska vara hemtrevligt inredda och inte institutionella. Maten lagas i eget kök på en av förskolorna i innerstan, och levereras därifrån till Kvarnholmen.

Så snart det finns lokaler att visa upp, kommer Alexanderskolan att bjuda in till öppet hus. Vill du ställa ditt barn i kö gör du det via Nacka kommun. Mer information finns på www.alexanderskolan.se

Oppositionen i Nacka kommunfullmäktige har tidigare kritiserat att förskokan ägs och drivs i privat regi.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: