Saltsjöqvarn får egen hundrastgård

Västra Sicklaön kommer 2015 att få sin tredje hundrastgård efter rastgården på Henriksdalsberget som sägs vara störst i Stockholm,1 och rastgården vid Kanalvägen i Henriksdalshamnen.

Avståndet till nästa hundrastgård är stort i trakten samtidigt som många samfälligheter och bostadsrättsföreningar mellan Henriksdalskajen och Finnboda kaj har satt upp förbudsskyltar för rastning av hundar. Behovet är också stort pga en växande grannskap.

Redan 2010 tog därför Gunnar Huss (dåvarande ordförande i Saltsjöqvarns Samfällighetsförening) kontakt med Ingegerd Thorngren (dåvarande ordförande i Tekniska nämnden, Nacka kommun) om en hundrastgård:

”Mitt förslag var då det för fäfot liggande området vid Barockparken ovanför gångvägen. Det  är  700 – 800 m2 stort.  Genom de naturliga begränsningarna på tre sidor blir det också ekonomiskt fördelaktigt att göra en investering i en hundrastgård där. Tre sidor är redan inhägnade genom befintliga murar. Det behövs bara ett gunnebostängsel med grind utmed gångvägen från Hospitalet till Danviksbron och en rejäl soptunna. Klart!  Möjligen en eller två parkbänkar”, skrev han i en påminnelse till Nacka kommun.

Efter många påminnelser från Gunnar och svar om prioriteringar från Nacka kommun har det nu alltså inkommit ett positivt svar från Gunilla Grudevall-Steen (ordförande Tekniska nämnden, Nacka kommun):

”Enligt vår plan kommer hundrastgården 2015. Vänligen Gunilla”

image
danviks hospital med barockpark (bild: brf utsikten 2)

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: