Kvarterskrogen Sjöpiren på Jan Inghes torg i Henriksdalshamnen har bytt meny i september. Krögaren Konrad Fröschl passade också på att utöka med två vegetariska alternativ.
Vegetarisk pasta med zucchini, aubergine, champinjoner i tomatsås, respektive Vegetarisk Burgare med ost, coleslaw, saltgurka, syltad lök, pommes.

Vi bestämde oss för att testa vegoburgaren. Enligt kyparen är det husets egen och görs på kikärter, champinjoner och lök. Den var god men smulades lite sönder på kanterna.

Däremot visste inte personalen om potatisen görs från grunden på Sjöpiren. Jag gillade att de inte verkade vara formade av potatismjöl. Sambon skulle föremot vilja att friteras lite mer.

Ett plus är att Sjöpiren har alkoholfritt vin och öl för oss som inte vill eller kan dricka alkohol.

Efter maten beställde jag ekologiska efterrätten Vaniljglass med äppelkompott och kanel, samt kaksmulor. Smakade gott och kändes fräscht.