Nacka kommun förlänger fritidsverksamhet för unga vuxna på Henriksdalsberget

I augusti 2013 kom Fritidsnämnden i Nacka kommun och ungdomsrådet på Henriksdalsberget överens om en öppen fritidsverksamhet för killar och tjejer mellan 18 och 25 år.

Överenskommelsen ger ungdomsrådets medlemmar tillgång till fritidsgården Glada Henkans och Järla sporthallens lokaler ett antal timmar i veckan fram till juni 2015.

På den öppna kvällen på fritidsgården har i snitt 15-20 personer deltagit i verksamheten som bestått av bland annat studier, gemensam matlagning, samtal, spel, tv mm. På idrottskvällarna har i genomsnitt 20-30 personer deltagit.

De ansvariga i föreningen är nöjda med sitt resultat och de vill gärna fortsätta. De har även varit delaktiga i gemensamma aktiviteter med andra aktörer i området. Ett resultat av verksamheten är även att flera andra föreningar är under bildande, en ungdomsdriven fotbollsförening och en familjeförening.

Fritidsnämnden beslutar därför att överenskommelse daterad 2013-08-07 mellan Henriksdals ungdomsråd och Nacka kommun avseende öppen fritidsverksamhet för unga vuxna 18-25 år på Henriksdals fritidsgård och i sporthall förlängs till och med 2015-12-31.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: