24.000 bilar per dygn väntas trafikera våra bostadsområden

Danvikstull, Nacka & Stockholm: Högtrafikerade Värmdövägen med DanvikCenter i bakgrunden

Ramböll har i uppdrag av KUAB, bolaget som utvecklar Kvarnholmen, tagit fram siffror för trafiken från boende, arbetsplatser, skolor m.m. Om jag tolkar rätt kommer vi alltså att ha runt hälften så många bilar på våra gator som Värmdöleden.

Kvarnholmen kommer i genomsnitt att alstra 8.060 fordon per dygn, där man antar att runt 50 % rör sig mot / från Nacka centrum via Kvarnholmsbron, och 50 % rör sig mot / från Henriksdal via Kvarnholmsvägen eller Finnbergstunneln.

Därtill kommer trafiken från Finnberget, Finnboda, Henriksdalsberget och Saltsjöqvarn samt framtida boende i Gäddviken och Hästholmssundet som ligger på runt 15.900 fordon per dygn. 3.180 antas ta vägen via Svindersviksbron och 12.720 via Henriksdal. De verkliga siffrorna kan dock vara lägre beroende på hur kontor och affärslokaler utnyttjas.

>> Klicka här för att läsa Rambölls trafikrapport

Danvikstull, Nacka & Stockholm: Högtrafikerade Värmdövägen med DanvikCenter i bakgrunden
Danvikstull, Nacka & Stockholm: Högtrafikerade Värmdövägen med DanvikCenter i bakgrunden

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: