Scandroc bygger Eruopas största biogasanläggning på Henriksdalsberget

Scandinavian Biogas på Henriksdalsberget

Scandroc spränger och gräver just nu på Henriksdalsberget för att ta bort runt 20.000 kubikmeter berg inför bygget av Europas största biogasanläggning för Scandinavian Biogas.

Ett område på c.a 1.900 kvadratmeter och omkring 12 meter ner i berget ska borras upp, sprängas och tas bort fram till mars 2015.

Svårigheten här består i att man arbetar i ett tätbebyggt område, nämligen Henriksdalsringen med sina 770 lägenheter, en förskola, ett studentboende, ett specialboende, fritidsgård och ett litet centrum.

Men det är även trångt under marken där Henriksdals reningsverk, Scandinavian Biogas och Saltsjöbanan finns. Däremot inte tunnelbanan, som felaktigt skrivs i artikeln på atlascopco.se.

Ett annat orosmoment är att biogasen som finns i närheten kan antändas. Containrar skyddar därför gassilona under sprängningsarbetet. Läs hela artikeln om biogasprojektet på Henriksdalsberget…

Scandinavian Biogas på Henriksdalsberget
Scandinavian Biogas på Henriksdalsberget

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: