Magiska trädgården på Kvarnholmen inte alls så magisk längre

Det skriver Lars Anders Johansson, poet, musiker, journalist och idéhistoriker efter att ha besökt plätten bakom disponentvillan på Kvarnholmen för att spela in andra delen i podcast-serien Melan Scylla och Charybdis.

Platsen användes flitigt för stadsodling, som lekyta för barn, en arkitekttävling i trähusbygge och en musikklubb. Men nu under den kalla årstiden kan saker och ting mer se ut som en avfallshög.

”Den magiska trädgården är ett sorgligt exempel på utfallet av den projektbaserade kulturpolitik som bedrivs på många håll, där ansökningsblanketternas infernaliska logik fäller avgörandet snarare än konstnärliga avväganden” skriver Lars Anders Johansson på sin blogg där du också kan lyssna på podcast-serien.

Trähus på Kvarnholmen i Nacka

Ett svar till “Magiska trädgården på Kvarnholmen inte alls så magisk längre

  1. Sanningen ät ofts i mitten. Ser hellre att folk diskuterar än att jag tar ställning.

Kommentera