Hissen Vertikalen på Kvarnholmen årets stadsbyggnad i Nacka

Vertikalen, hissen mellan norra kajen och Silogränden på Kvarnholmen i Nacka, har utsetts till Årets Stadsbyggnad.

”Med en magnifik resning mellan Kvarnholmskajen, plus 3,1 meter och Silogränd, plus 22,2 meter, går denna hiss med intilliggande trappa. På nivån plus nio meter finns en terrass. Hissen har ett synligt bärverk med maskineri med enkla, tydliga konstruktiva detaljer. Hisstornet är helt klätt i glas. Från hissen leder en brygga till Silogränd. På ett flott sätt speglas den omgivande stadsbygden och hamninloppet”, står det i motiveringen.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: