Recension: Chiligängets food truck på Kvarnholmen

Sedan början av året serverar Chiligänget sina burgare och annat på Kvarnholmen och på ett flertal ställen i Stockholm som Kungsholmstorg, Spårvagnshallarna och SVT.

Inte direkt i närheten av mina vägar. Så Kvarnholmens dag i söndags var ett perfekt tillfälle att testa deras mat som togs fram i ett hemmakök på Kvarnholmen.

Milljön
På Kvarnholmen på Kvarnholmsvägen vänster om hissen Vertikalen befinner sig Chiligängets food truck i mer korvkioskutförande på vardagar klockan 11:00 – 19:30 samt helger klockan 12:00 – 19:00.

image

Det är take away som gäller men man kan också äta stående på plats, njuta av utsikten eller exempelvis tas sig ner för Vertikalens trappor till terrassen med bänkar.

På andra platser i stan är det ett mer antikt utförande på Chiligängets (mobila) food truck.

image

Maten
Medan mobila food trucken har en fastare meny med taco, vegetariska quesadilla och chili tortilla, kan den variera i Kvarnholm-trucken.

På Kvarnholmen har man lagt till Chili’nCheese burgare, tryffel/parmesan- respektive chili/vitlöks-pommes och barnburgare på menyn.

image

På Kvarnholmens dag serverade man även Vegetarisk bönburgare som jag beställde mes pommes för drygt 100 kronor. Det var bra att man hade en burgare gjord på bönor för att erbjuda även vegetarianer protein. Annars brukar det vara portadello-, grönsaks- och potatisburgare på de mer oemgagerade restaurangernas meny.

Bönburgaren med ost, dressing, jalapeño och lök var tillräckligt stor och matig, men snällare i smaken än man förväntar sig från Chiligänget. Jag misstänkter att man kan säga till vid beställningen eller kan trycka på smaken med tillbehör.

image

Pommes för 30 kronor var däremot inget utöver det vanliga. Smakade som hos sedvanlig korvkiosk. Min sambo fick av någon anledning nästan dubbla portionen.

Service
Det är lite orättvist att utgå här från Kvarnholmens dag med en massa folk. Set var runt 30 minuters väntetid. Man visste inte vem som väntar på att beställa och vem som väntar på maten.

Beställningar föll mellan stolarna. Folk fick fel mat ibland.

Totalomdöme
Chiligängets burgare mes pommes är runt 20 kronor för dyr när man kollar på ingredienser och miljö. Men om deras foos truck stod närmare Danvikstull så skulle jag säkert äta där några gånger i månaden eftersom bönburgaren är definitivt bättre än den på Sjöpiren i Henriksdalshamnen. Ett burgarställe till ska öppna i Henriksdalshamnen i Bee’s gamla lokaler.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: