Hur långt har man kommit med bron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen

De sista svetsarbetena för att fästa bron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen i Nacka är klara på landsidan. Gjutningen av betong i brobågen är klar på Kvarnholmssidan, gjutningarna görs för stabilitet och korrosionsskydd.

Förberedelser pågår för gjutning av betongdäcket där bilar, cyklar och bussar senare kommer att åka.

I tunneln håller man på att bygga själva vägkroppen och gjuta runnelmynningarna. De ska sedan kläs med så kallade gabioner för att det ska bli fint. Gabioner är en slags nätkassar fyllda med sten för dekoration kring mynningarna.

På norra sidan av tunneln mot Kvarnholmen har man nu gjutit knappt hälften av betongtunneln. För att minska såret i marken ska man lägga tillbaka jordmaterialet på tunneltaket och bara lämna själva portalen som synintryck från Kvarnholmen.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: