Konflikt mellan delägare stänger restaurang Lilla Piren i Finnboda

Sjökrogen LIlla Piren, tidigare, F/B Sea med uteservering i Finnboda hamn

Restaurangen Lilla Piren, tidigare F/B Sea, på Finnboda kaj i Nacka har stängt efter en konflikt mellan delägarna.

Lilla Piren har två delägare: Minoritetsägare är Gastrogruppen som enligt avtal har uppdraget att sköta stället. Majoritetsägare är Modis.

Gastrogruppen påstår att Modis försöker stänga ner Lilla Piren med alla möjliga medel, däribland trakasserier mot personal och gäster samt vandalisering, och därtill vill flytta driften till ett annat nystartat bolag.

Gastrogruppen har därför polisanmält Modis och ställt ett skadeståndskrav via advokat. Tillståndsenheten i Nacka har också meddelat att man inte utan vidare tänker flytta tillstånd för alkoholservering till ett nytt bolag.

Därefter har Modis dessutom begärt att livsmedelstillståndet dras in samt anmält att serveringstillståndet för alkohol inte längre ska gälla.

Modis söker för närvarande personal för att öppna en ny servering i lokalen. HSB verkar förhålla sig neutralt i konflikten.

Sjökrogen LIlla Piren, tidigare, F/B Sea med uteservering i Finnboda hamn
Sjökrogen LIlla Piren, tidigare, F/B Sea med uteservering i Finnboda hamn

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Konflikt mellan delägare stänger restaurang Lilla Piren i Finnboda”

  1. Lika bra att lilla piren försvann var direkt ingen höjdare. Men det är väl ett nytt koncept på gång. Kan bar bli bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d