Kaoset på buss 53 mellan Henriksdalsberget och Fridhemsplan fortsätter

Många grannar hör av sig om stora förseningar och ibland flera indragna turer efter varandra på busslinjen 53 mellan Henriksdalsberget och Fridhemsplan.

Tidigare skrev jag om dubbla färdtiden till T-Centralen pga krångligare färdväg efter omläggningen från Rosslagstull till Fridhemsplan. Samt fler trafikhinder på vägen.

Nu får jag in kommentarer om indragna turer på alla tider och tom från starthållplatsen – säkert pga

– dålig planering i semestertider på SL;
– förare som kör vilse;
– extrema förseningar,
– bussar som ”bryter ihop” på resan pga dåligt underhåll (en klassiker på buss 53);
– ingen ersättningstrafik på en av Stockholms lägst prioriterade busslinjen (det verkar aldrig ändra sig);
– dålig koll på sommartidtabellen; nu är det extea trångt med många barnvagnar som inte får följa med;

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Kaoset på buss 53 mellan Henriksdalsberget och Fridhemsplan fortsätter”

  1. Att lägga om linje 53 via Skeppsbron, Gustav Adolfs Torg, Tegelbacken – bara det tar betydligt längre tid än tidigare då 53:an gick Slussen, Kornhamnstorg, Tegelbacken. I rusningstid är den nya dragningen dessutom en stor orsak till förseningar och kaos förutom att slingan är längre. LÄGG OM TILL DEN TIDIGARE SLINGAN SNARAST.
    Att man dessutom tvings byta vid Slussen – Stockholms värsta slum – i stället för den möjligheten man hade tidigare att byta i Gamla Stan som dessutom var betydligt enklare. Mindre folk och därmed mindre trängsel.

  2. Våra skattepengar leker man med när man skapar kaos i trafiken. Det går inte en dag utan att jag mejlar till SL och berättar om alla förseningar som jag drabbas av numera sedan den förvirrade omläggningen har trätt i kraft

  3. Buss 71 verkar dessutom ha slutat traffikera hpl Henriksdal vilket innebär att enda sättet att ta sig till Sjöstaden med kollektivtrafiken är via Tvärbanan. Jag hoppas verkligen att de ändrar tillbaka i höst när skolorna börjar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: