Fotot som sammanfattar Nackas trafiksituation: 130 min till Fridhemsplan

Det här fotot taget i Danvikstull sammanfattar trafiksituationen i Nacka: Tre 53or köar för att komma över öppna Danviksbron.

image

Det är klockan 19:30 där turerna på buss 53 glesas ut till 20 minuterstrafik från Henriksdalsberget till Fridhemsplan.

Men inte nog med det så har det inte kommit en 53a på en timme. Så tre 53or kommer samtidigt och ska i ett lämmeltåg ta sig samtidigt till Fridhemsplan.

Därtill kommer att Danviksbron öppnas. Så det blir 10 minuter extra att vänta.

Officiellt ska resan till Fridhemsplan ta 35 minuter. Men det har visat sig att den tar 50 – 60 minuter.

Så det blir 60 + 10 + 60 min till Fridhemsplan om man förlitar sig på bussen och inte själv letar alternativa resvägar till Fridhemsplan.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

5 reaktioner till “Fotot som sammanfattar Nackas trafiksituation: 130 min till Fridhemsplan”

  1. Igår: 53:an mot Fridhemsplan går kl 19:27 och kl 19:28 från Danviksklippan. Sen två nya bussar kl 19:59 resp 20:01. Helt galet.

    Vet inte om bilden syns men provar:

  2. Jag hoppas att alla som skriver om buss 53 också meddelar sina åsikter till SL

  3. Detta är bara ett smakprov på eländet. Vänta tills mitten av augusti när alla börjar jobba och plugga igen. Vågar inte tänka tanken hur det kommer att bli.

  4. Ja detta varnade jag SL om redan när jag fick höra om förändringen. Givetvis har de testkört sträckan i icke rusningstrafik. Men nej då skulle skriva att de kör som de ryker, ja jag menar förstås de hörsammar inte

  5. För resor på några få kilometer är cykeln helt oslagbar för de flesta. Då slipper man att vara beroende av busstider och eventuella förseningar. Men broöppningen slipper man inte undan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d