14 miljoner till strandpromenad mellan Marinstaden och Svindersvik gård

Natur- och trafiknämnden föreslår kommunfullmäktige i Nacka att anslå 14 miljoner till att änligen koppla ihop strandpromenaden mellan Marinstaden och Svindersvik gård.

Promenaden byggs ut i enlighet med lika standard som befintlig sträcka av strandpromenaden från Nacka strand till Marinstaden längs Svindersviken nedanför urskogen Ryssbergen, vilket innebär en är belyst och underhålls vintertid. Driftkostnaderna för sträckan beräknas uppgå till c:a 110.000 kronor per år.
 
Samtidigt fortsätter diskussioner med Nacka båtklubb vars verksamhet påverkas tas nu en fördjupad förstudie fram. Parallellt med detta arbete pågår diskussioner även med Skanska/HSB som äger en del av marken. Det återstår dockatt ett servitutsavtal tecknas vilket förväntas vara klart i september 2015.

Givet att ett servitutsavtal skrivs med Skanska föreslår Park- och naturenhetenen utbyggnad av den aktuella sträckan redan under 2016.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: